Restauracja "Galicja"

Restauracja Galicja położona jest w budynku Hotelu Polonia, ma jednak osobne wejście. W oryginalnie urządzonym lokalu oferujemy dania kuchni galicyjskiej i europejskiej. Zachęcamy do posmakowania dziczyzny, ryb, dań jarskich, serów, potraw tradycyjnych jak żur czy bliny.

Po przekroczeniu progów naszej restauracji znajdą się Państwo w historycznej Galicji. To tam powstało połączenie polskich, sycących potraw opartych na tradycyjnych składnikach i wykwintnych dań, którymi cieszono podniebienia nie tylko w Austrii, ale i w całej ówczesnej Europie. Dzięki temu potrawy przygotowane przez naszego szefa kuchni Adama Wojsa są eleganckie, a jednocześnie smakowite i sycące.

Wystrój lokalu również przybliży Państwa do czasów Franciszka Józefa. Stoliki zarówno na parterze, jak i antresoli otoczone są roślinnością, a takty polskich utworów z dawnych lat nadają wnętrzu nostalgicznego charakteru. W ciepłe dni można znaleźć azyl w ogródku na tarasie, który da wyciszenie tym, którzy chcą na chwilę oderwać się od zgiełku miasta. W upały zapraszamy zaś do klimatyzowanej sali. Smaczne śniadania w Restauracji Galicja będą doskonałym uzupełnieniem Państwa pobytu w Hotelu Polonia Wrocław.

Śniadania serwowane są codziennie od godziny 7.00 do 10.00.

Informacje dodatkowe

Manager:

Piotr Mazur
Mob. +48 516-037-970

Godziny otwarcia:

Poniedziałek – Sobota
Od 07:00 do 10:00 i od 12:00 do 21:00
W styczniu restauracja czynna codziennie do godz. 19.00
Niedziela
Od 07:00 do 10:00 i od 12:00 do 19:00

Rezerwacja miejsc:

Restauracja +48 71 342 21 75

Kontakt:

Biuro +48 71 343 55 30
Manager +48 516 037 970
info@restauracjagalicja.pl